IQ blev en ny, positiv erfarenhet av att vara uthyrd

Industriqompetens blev tillväxtkanonen GITAB:s lösning för att hantera den kraftiga volymökningen. Sedan december förra året är produktionsplaneraren Camilla Täckdal uthyrd till företaget för att koordinera och planera GITAB:s uppdrag.

– Industriqompetens har ett unikt upplägg inom hyrrekrytering, säger hon.

Serviceföretaget GITAB i Västerås växte med över 300 procent på tre år. För att hantera volymökning och få ut så mycket som möjligt av den snabba utvecklingen behövde företaget en produktionsplanerare med en bakgrund i industrin. GITAB, som har omkring 70 anställda, vände sig i slutet av förra året till Industriqompetens, som hyr ut tjänstemän med spetskompetens och erfarenhet av att jobba nära produktionen.

Sedan dess har Camilla Täckdal, 52, hyrts ut för att planera och koordinera GITABs växande flöde av uppdrag.

– Min uppgift är framför allt att skapa en serviceorderprocess. Företaget vuxit så fort att strukturerna kring det här flödet behövde förbättras för att bland annat skapa bättre överblick. Där har jag kommit in för att hjälpa till, säger Camilla Täckdal, som sedan december arbetar som produktionsplanerare på GITAB genom IQ.

Prickar rätt kandidater

GITAB är visserligen ett serviceföretag för tekniska installationer, men arbetar trots det enligt produktionsflöden som annars främst känns igen från tillverkningsindustrin. Camilla Täckdal matchade den något annorlunda kravprofilen och kom snabbt in i rollen.

– IQ är väldigt lyhörda och duktiga på att pricka rätt kandidater. De har ett bra kontaktnät och är duktiga på att snabbt hitta lämpliga kandidater. I det här fallet var vi ute efter en person som hade just en bakgrund inom industrin där planeringen är mer strukturerad, och det har Camilla, säger Anders Lindin, platschef på GITAB i Västerås.

Långsiktighet och kvalitet

Industriqompeten är ett industriföretag som arbetar med bemanning. Företagets sätt att arbeta med kvalitet och långsiktighet i sin uthyrning av personal gör att företaget sticker ut i den hårt konkurrensutsatta bemanningsbranschen. Camilla Täckdal, som har lång erfarenhet som produktionsplanerare, var till en början skeptiskt till att vara uthyrd.

– Jag hade alltid tänkt att jag inte ville arbeta inom ett bemanningsföretag. Men så såg jag att IQ sökte produktionsnära tjänstemän. När jag är uthyrd genom dem arbetar jag på precis samma villkor som mina arbetskamrater på GITAB. Jag tidrapporterar till IQ, men GITAB känns verkligen som min arbetsplats. Ambitionen är också att uthyrningen ska leda till en fast anställning. Det är en långsiktighet som annars är ovanlig i branschen. IQ blev definitivt en ny och positiv erfarenhet, säger Camilla Täckdal.

Fler tankar från IQ

Artikel

Erfarenhet som affär

I mer än tjugo år har IQ tillhandahållit kompetent och erfaren personal till regionens industriföretag. Under årens lopp har konsulterna utvecklat erfarenheter som hjälper till

Läs mer