För jobbsökare

Rätt väg till jobb inom industrin.

Tips till dig som söker jobb

Vi vet att det inte är lätt att söka jobb. Man är alltid lite nervös inför en intervju. Men det finns en del saker som kan vara bra att veta innan som underlättar. Här har vi samlat ett gäng tips till dig som jobbsökande.

Att skriva CV

Ett CV är din möjlighet att på ett tydligt sätt visa för oss vad du kan och vad du tidigare har gjort. Det ger oss en bra bild av dig och vilka möjligheter du ger.

Det personliga brevet

När du är klar med CVt så är det dags att skriva det personliga brevet. Här kan du ta tillfället i akt och förklara sådant som kanske är lite otydligt i CVt.

Anställningsintervjun

Du är fullt naturligt väldigt nervös. Det är inget konstig i det. Att du har blivit kallad på en intervju innebär att du har passerat nålsögat och att vi har fått intrycket att du kommer passa bra för oss och våra kunder.

Vad händer sen?

När du har varit hos oss på en intervju kan väntan kännas lång. När du har gått sätter vi oss och gör en sammanställning av våra intryck från intervjun.

Så säger våra konsulter

Bemanningsbranschens Rolls-Royce

– Jag är inte ensam om att se IQ som bemanningsbranschens Rolls-Royce. De tar verkligen hand om sin personal vilket gör att jag känner mig som en del av företaget, säger Eva Kortelainen, konsult på IndustriQompetens.

En trygghet för mig som anställd

– En stor skillnad för mig är att om jag vore anställd hos ett kundföretag och det skulle gå dåligt för dem, så riskerar jag att bli arbetslös. Skulle jag vara på uppdrag via IQ hos ett företag som behöver dra ned, så har jag fortfarande full lön och genom vårt kontaktnät kommer IQ snabbt att hitta ett nytt uppdrag åt mig. Det är en enorm trygghet, säger Magnus Nyzell, tidigare konsult numera Kund- och Bemanningsansvarig på IndustriQompetens.

Inget vanligt bemanningsföretag

– Jag har alltid sagt att jag aldrig kommer att jobba för ett bemanningsföretag och det står jag fast vid; IQ jobbar inte med bemanning på samma sätt som andra. Vi har mycket bättre förmåner och en mycket tätare kontakt med företaget, även när vi är uthyrda under lång tid. Det skapar ett sammanhang och en stolthet över att representera IQ, säger Therese Preinfalk, fackklubbsordförande och konsult på IndustriQompetens.

Att jobba på IQ

IndustriQompetens är mer än ett bemanningsbolag. Vi är en partner som ger trygghet utöver det vanliga – både till industriföretag och anställda.

1. Kollektivavtal & trygg anställning

Hos oss på IndustriQompetens omfattas du av Teknikavtalet. En trygghet för dig som anställd. En självklarhet för oss som arbetsgivare.

2. Fast månadslön

På IndustriQompetens har du en fast månadslön, vilket skiljer sig från de flesta bemanningsföretag där lönen varierar beroende på uppdraget.

3. Kompetensutveckling & erfarenhet

Som anställd på IndustriQompetens får du inte bara en arbetsplats, utan möjligheten att arbeta hos flera olika industriföretag i regionen. Med det följer både kompetensutveckling och erfarenhet.

4. Friskvårdsbidrag

På IndustriQompetens värnar vi om vår personals hälsa och välmående. Hos oss får du naturligtvis ett friskvårdsbidrag att nyttja till motion och friskvård.

5. Gemensamma aktiviteter

För oss är trivsel och gemenskap bland våra anställda viktigt. Årligen bjuder IndustriQompetens in till gemensamma aktiviteter för alla anställda.

Därför bör du välja IQ

Vi ser långsiktigt på vår personal och är måna om att du som konsult ska må bra och trivas på den eller de arbetsplatser som du är uthyrd till. Att jobba som uthyrd på IndustriQompetens ger dig dessutom möjligheten att arbeta för flera olika industriföretag, istället för ett. Du får mer erfarenhet och större variation i ditt yrkesliv.

Många tycker att det känns otryggt att arbeta uthyrd för ett bemanningsbolag. Hos IndustriQompetens får du en trygghet utöver det vanliga, samtidigt som du får chansen att prova på många olika arbetsplatser.

Här på IndustriQompetens erbjuder vi anställningsavtal enligt teknikavtalet vilket gör att du som ges arbete via IndustriQompetens får samma villkor som de anställda på industriföretaget du blir inhyrd av. Du behöver därmed inte oroa dig för att din lön blir lägre om företaget inte har några uppdrag.

Vår personals kompetens är vad som gör oss på IndustriQompetens unika i branschen. Sedan starten för drygt 20 år sedan har vi levererat miljontals produktionstimmar till industrin. Vi vet vad industrin kräver och vad du som anställd inom industrin behöver för att trivas.

Vi tror på långsiktighet och värnar om att låta dig som medarbetare utvecklas på arbetsplatserna du är uthyrda till. Att jobba på IndustriQompetens är inte som att jobba på andra bemanningsföretag.

Låter det intressant? Sök någon av våra lediga tjänster eller skicka in en spontanansökan.
Vi ser fram emot att höra från dig!

Se våra filmer