Erfarenhet som affär

I mer än tjugo år har IQ tillhandahållit kompetent och erfaren personal till regionens industriföretag. Under årens lopp har konsulterna utvecklat erfarenheter som hjälper till att bygga industrin, samtidigt som personalen på kontoret har byggt erfarenhet som inte bara säkerställer att rätt konsult hamnar på rätt arbetsplats utan att man också ger rätt förutsättningar och villkor i alla lägen. 

– Vår personal har stor erfarenhet av att arbeta med och i industrin. Det gäller både oss på kontoret och konsulterna på fältet. Erfarenheten leder till en säkrare leverans för kunden, säger Kicki Sols, veteran hos IQ som sett åtskilliga konsulter komma och gå genom åren.

Kicki Sols började på IQ strax efter att företaget grundades för drygt 20 år sedan. Sedan dess har hon och IQ bidragit till att hjälpa över 1000 personer att hitta rätt med båda korta och längre specialistuppdrag hos olika industriföretag i Mälardalen. Många konsulter passerar igenom IQ och går vidare till kunden efter en kortare period, men flera av de allra först anställda konsulterna är fortfarande kvar på IQ. Några har varit kvar så länge som 20 år. Kicki understryker att konsulterna generellt stannar kvar väldigt länge hos IQ, vilket är unikt inom bemanningsbranschen.

– Vi som driver IQ är speciella på det sättet att vi ser vår personal på ett mer personligt sätt och bygger långa relationer med våra kollegor på fältet. Andra bemanningsföretag byter konsultchefer ganska ofta, men hos IQ blir vi kvar eftersom vi trivs så bra och tid bygger erfarenhet, säger Kicki.

Unik erfarenhet och kompetens

Tack vare att personalen trivs och blir kvar en längre tid hos IQ, i jämförelse med många andra företag inom bemanningsbranschen, bidrar det till att företagets erfarenhet blir både bredare och djupare. Kicki menar att en av fördelarna med att hyra in personal via IQ är att konsulterna ofta kommer med ett fräscht perspektiv utifrån. Ofta frågar kunderna efter en specifik konsult som varit hos dem tidigare, eftersom de vet att just den personens erfarenhet ger ökad trygghet och effektivitet i kundens verksamhet.

Det säkerställs alltid innan någon placeras ut, att konsulten har rätt kompetens för jobbet vilket leder till att majoriteten av uthyrningarna blir lyckade. Samtliga inom IQ’s administration har själva arbetat på plats ute i industrin och vet med sin långa erfarenhet vad som krävs i form av kompetens, men också personliga egenskaper, av en konsult.

– Folk som söker arbete via oss är folk som vill arbeta inom industrin, inte personer som bara vill ha ett jobb vilket som helst. Med vår breda erfarenhet gör vi färre misstag, vi förstår kundens språk och villkor vilket gör att våra konsulter är snabba igång eftersom de inte kräver samma upplärning som i många andra fall, säger Kicki Sols.

 Tryggare avtalsformer

IQ erbjuder anställningsavtal enligt teknikavtalet vilket gör att personalen som ges arbete via IQ får samma villkor som de anställda på industriföretagen som de blir inhyrda av. Personalen behöver därmed inte oroa sig över att deras lön blir lägre om de inte har några uppdrag vilket skapar trygghet. Kicki Sols menar att utöver trygghet så är variationen på arbetsplatsen även den en bidragande faktor till att personalen trivs.

– Den ena dagen är inte den andra lik, det händer saker hela tiden. Jag tror att det är det som de anställda hos oss tycker om också, tryggheten, och att man får möjlighet att göra olika saker, avslutar Kicki Sols.

Fler tankar från IQ