Att få göra skillnad – inte bara i industrin

IQ:s konsulter är vana vid att göra skillnad ute hos de olika industriföretagen i Mälardalen, men ibland ges också möjlighet att få göra skillnad även ute i samhället. Genom ett avtal med Lokala Hjälpen i Västerås, tidigare Företagsvolontärerna, skickar IQ ut duktiga konsulter till bland annat Stadsmissionen för att på plats i verkligheten hjälpa till med sådant Stadsmissionens egen personal inte kan eller hinner. Robert Gillheim var den fjärde IQ:aren som fick chansen att hjälpa till.

För drygt ett år sedan kontaktade IQ organisationen Lokala Hjälpen och erbjöd hjälp. Lokala Hjälpen är en ideell organisation som hjälper företag att hjälpa de som behöver, genom att förmedla tjänster istället för bidrag. Värdena som skapas i samhället kan bli mångdubbelt större när företag kan bidra med tjänster istället för pengar.

IndustriQompetens största värde är personalen och deras kompetens och vi har inga produkter vi kan skänka bort. Vi kan däremot skänka tid och när personal är mellan uppdrag har vi erbjudit denna tid till Lokala Hjälpen som i sin tur har kopplat ihop oss med Stadsmissionen.

Under det senaste året har fyra personer till och från varit på Stadsmissionens verksamhet i Västerås och hjälpt till. Stadsmissionen är helt ideell och beroende av stöd från personer som arbetar frivilligt. När verksamheten har fullt upp med att hjälpa sina gäster, är det ibland svårt att få vissa arbetsuppgifter utförda på grund av tidsbrist. IQ:arna på plats har kunnat hjälpa till med att bygga om lagret och få ordning på förråden.

Den senaste i raden av IQ:are som varit på plats är Robert Gillheim. Första dagen som han var mellan uppdrag tog han med sig verktyg och åkte till Stadsmissionens lager i Västerås.

”En hylla hade rasat och det var kaos på förrådet” berättar Robert. ”Jag monterade upp den och säkrade den så de skulle slippa problemet framöver. Jag passade också på att kika igenom och säkra alla andra hyllor också så de inte får samma problem igen.”

Ett enkelt jobb för Robert som hade verktyg och är händig, men för personalen på Stadsmissionen var det nästan omöjligt att ta hand om. Roberts engagemang och kunskap gjorde stor skillnad för dem och några timmars arbete för en IQ:are blev så mycket mer värdefullt för Stadsmissionens verksamhet.

Stadsmissionen har varit mycket nöjda med hjälpen de fått av IQ under året och tycker att personerna som kommit in från IndustriQompetens har funkat jättebra. IndustriQompetens har helt enkelt bidragit till att man fått ordning och reda, vilket bidrar till en bättre arbetsmiljö för både anställda och gäster.

Fler tankar från IQ

Artikel

Erfarenhet som affär

I mer än tjugo år har IQ tillhandahållit kompetent och erfaren personal till regionens industriföretag. Under årens lopp har konsulterna utvecklat erfarenheter som hjälper till

Läs mer