Visselblåsning

Visselblåsning

I syfte att främja ett gott arbetsklimat för våra partners och medarbetare har IndustriQompetens upprättat en visselblåsarfunktion där ni kan rapportera samt informera om oegentligheter såsom pågående brott, oetiskt beteende eller korruption. Det kan gälla saker som har inträffat, händer eller som riskerar att hända.

Du kan också visselblåsa om olyckshändelser, maktmissbruk eller andra saker som du vill berätta om.

Genom vår implementering kan du välja att förbli anonym och vi har också ett förbud i svensk lag som förbjuder oss att på något sätt undersöka vem du är om du valt att vara anonym. Detta skydd har som syfte att du inte skall drabbas av några repressalier efter en visselblåsning, oavsett om du väljer att vara anonym eller inte. Genom din visselblåsning garanteras och skyddas du tack vare gällande lagstiftning mot repressalier. Detta betyder att du inte kan straffas för att du rapporterar om saker som är viktiga för dig, dina kollegor, människor i allmänhet och för oss som organisation samt arbetsgivare.

Vi vill ge dig som anställd, tidigare anställd, blivande anställd, samarbetspartner, konsult, underleverantör bästa möjliga skydd samt lösning.

Läs gärna vår policy om visselblåsning här.

Vi har utsett en grupp

För att hantera alla ärenden inom visselblåsning med högsta möjliga kvalité och noggrannhet har vi utsett en intern grupp som också har stöd av externa jurister vid behov. Syftet med detta är att alltid kunna agera korrekt och skyndsamt.

Gör en rapport

Det finns flera olika sätt att rapportera. Dels kan du göra det direkt med någon på kontoret, skicka ett e-postmeddelande till vissla@iqjobb.se eller fylla i detta formulär.

Max filstorlek: 10 MB.